Ir a receita en castelán
Que tal se facemos algo con un dos peixes azuis máis apreciados, o bonito.
Antes da receita quero facer unha consideración sobre este peixe. Eu que son mestre de nada e aprendiz de todo, pero que vou tendo unha experiencia, penso que non se cociña moi ben o bonito, dáselle moita cocción e queda moi seco.
O bonito faise case exclusivamente co calor residual da cocción, de este modo despois de levar a ferver onde vai a ir cociñado o bonito, bótase o mesmo, dúas voltas e retirar do lume, coma indicaba antes deixar que se faga co calor residual. Veredes coma se nota a diferencia.
Para 4 pax imos a necesitar:
600 grs de bonito fresco
400 grs de cebola morada
3 dentes de allo
1/2 vaso de viño branco
2 culleradas de vinagre de Jerez
1 cullerada de ourego
1 cullerada de pementón
Alfábega
Aceite, sal e pementa
Limpamos o bonito de pel e espiñas, e cortamos e dados.
Mesturamos ben o vinagre, o ourego, o pementón, sal e pementa. Poñemos o bonito a macerar nesta mestura uns 20 minutos.
Picamos a alfábega e mesturamos con aceite, sal e pementa.
Picamos a cebola en xuliana e os allos en láminas. Facémolos en aceite a lume brando, remexendo de vez en cando.
Incorporamos o viño branco e deixamos que se evapore a lume vivo. Engadimos unha pouca auga e mesturamos o conxunto.
Cando estea a ferver, poñemos o bonito, damos un par de voltas e deixámolo facer fora do lume ca cazola tapada.
Servímolo acompañado con uns anacos de tomate que aliñaremos co aceite de alfábega.
Moi adecuado para este tempo de verán.
Que tal se facemos algo con un dos peixes azuis máis apreciados, o bonito.
Antes da receita quero facer unha consideración sobre este peixe. Eu que son mestre de nada e aprendiz de todo, pero que vou tendo unha experiencia, penso que non se cociña moi ben o bonito, dáselle moita cocción e queda moi seco.
O bonito faise case exclusivamente co calor residual da cocción, de este modo despois de levar a ferver onde vai a ir cociñado o bonito, bótase o mesmo, dúas voltas e retirar do lume, coma indicaba antes deixar que se faga co calor residual. Veredes coma se nota a diferencia.
Para 4 pax imos a necesitar:
600 grs de bonito fresco
400 grs de cebola morada
3 dentes de allo
1/2 vaso de viño branco
2 culleradas de vinagre de Jerez
1 cullerada de ourego
1 cullerada de pementón
Alfábega
Aceite, sal e pementa
Limpamos o bonito de pel e espiñas, e cortamos e dados.
Mesturamos ben o vinagre, o ourego, o pementón, sal e pementa. Poñemos o bonito a macerar nesta mestura uns 20 minutos.
Picamos a alfábega e mesturamos con aceite, sal e pementa.
Picamos a cebola en xuliana e os allos en láminas. Facémolos en aceite a lume brando, remexendo de vez en cando.
Incorporamos o viño branco e deixamos que se evapore a lume vivo. Engadimos unha pouca auga e mesturamos o conxunto.
Cando estea a ferver, poñemos o bonito, damos un par de voltas e deixámolo facer fora do lume ca cazola tapada.
Servímolo acompañado con uns anacos de tomate que aliñaremos co aceite de alfábega.
Moi adecuado para este tempo de verán.