Ir a receita en castelán Un ha máxima que debe prevalecer nas nosas cociñas, é que non se debe de tirar nada. Temos que aproveitar pr á cticamente todo en outras preparacións. Este é o caso da receita que nos ocupa. D ías atr ás fixen un caldo de repolo, e para darlle al go de sustancia usei de compango xarrete, un bo touciño entre v erado e un chourizo . Nin que d i cir que o caldo estaba moi bo e c as carnes que lle botei (compango), aproveiteinas para facer un arroz , gardando auga do caldo para facelo. A idea de usar a auga do caldo, tomei n a presta da a Anna Mayer , do seu Risotto con caldo gallego . Entón imos a precisar para 2 ou 3 persoas: 200 grs de arroz bomba O compango -Xarrete -Touciño -Chourizo 1/2 cebola 1/2 cenoria 1 dente de allo 1/2 pemento roxo 1/ 4 de cabaciña 2 tomates 1 vaso pequeno de viño branco P ementón agridoce de La Vera Caldo en cantidade suficiente Aceite e sal Picamos os vexetais en anacos pequenos e nun pouco de a
Aprendemos xuntos.