Ir á receita en castelán
Ola amig@s, estamos de novo ca nosa cociña a voltas. Hoxe metinme no campo das sobremesas, como xa vos teño dito non é o campo da cociña que máis me gusta. Nin traballalo, ni tampouco comelo en exceso.
Ola amig@s, estamos de novo ca nosa cociña a voltas. Hoxe metinme no campo das sobremesas, como xa vos teño dito non é o campo da cociña que máis me gusta. Nin traballalo, ni tampouco comelo en exceso.
Pero ben imos a ir a elo con esta torta de mazá á que lle imos a dar un lixeiro toque crocante na superficie.
Pois para poñer a receita en marcha necesitaremos:
3 ovos enteiros
300 grs de fariña de repostería
250 grs de azucre
80 grs de manteiga
1 vaso de leite
1/2 sobre de lévedo Royal
1/2 cullerada de vainilla en po
1 limón
Canela
Despois
de peladas e descorazonadas as mazás, cortamos en láminas e mesturamos
con 3 culleradas de azucre e o zume de medio limón. Reservamos.
Abrandamos
a manteiga e mesturamos co azucre, para a continuación incorporar os
tres ovos enteiros. Batemos ata ter unha crema homoxénea.
Incorporamos a fariña peneirada, que mesturaremos ben, para a continuación engadir a leite.
Batemos
ben toda a mestura ate que quede homoxénea. Incorporamos as mazás
reservadas, gardando algunhas para poñer na superficie.
Botamos a canela e a pel dun limón relada. Mesturamos ben.
Engadimos o lévedo e a vainilla (no caso de non ter vainilla en po, podemos usar unhas 6 gotas de esencia de vainilla).
Amantecamos un molde desmontable e botamos nel a mestura feita.
Colocamos
pola superficie as láminas de mazá gardadas e espolvoreamos un pouco de
canela e azucre moreno, para perfumar a torta e darlle un lixeiro toque
crocante.
Metemos no forno prequecido a 180º e deixamos facer uns 40 minutos aproximadamente.
Deixamos repousar e atempar e xa podemos disfrutar de unha deliciosa sobremesa.
Se é do voso gusto, podemos espolvorear cun pouco azucre glas no momento de servir.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito