Ir á receita en castelán
- Berberechos
- Pementón agridoce de La Vera
- Aceite de oliva virxe extra
Hoxe ó ir á pescadería, non ía ca idea de traer berberechos, pero estaban alí mirando para min e ademais eran dos gordos. Que non me quedou outro remedio que mételos no carro.
Como xa temos comentado noutras ocasións, case sempre no sinxelo está a excelencia.
- Poñemos os berberechos en auga con sal, un par de horas antes para que limpen a terra que poidan traer (60 grs. de sal por litro de auga).
- Sacamos da auga e pasamos, de xeito lixeiro, polo chorro de auga fría.
- Poñemos nun cazo cun fondo de auga, levamos ó lume e deixamos que abran ó vapor. Segundo van abrindo imos retirando do cazo.
- Botamos o pementón por riba dos berberechos e regamos cun fío de aceite.
Sen perder un segundo, directos á mesa para que non arrefríen.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito