Ir á receita en castelán
- 300 grs de arroz arborío
- Champiñóns
- Boletus
- Xamón ibérico
- 1 ceboleta
- 2 dentes de allo
- Queixo parmesano
- Manteiga
- Caldo de polo
- Coñac
- Aceite de oliva
- Pementa e sal
Hoxe imos a meternos cun prato que vai de acordo ca estación do outono e cos froitos que o campo nos da nestas datas.
Eu usei champiñóns e boletus nas cantidades que tiña. A proporción queda no voso gusto, así como o usar algún outro tipo de cogomelo.
En canto ó tipo de arroz, os máis indicados son o arborío e o carnaroli. No caso de non telo a man, un bo arroz bomba vai que nin pintado.
- Limpamos os cogomelos cun pano húmido. Separamos o pe do sombreiro e cortamos estes en anacos.
- Levamos a ebulición o caldo de polo, engadimos os pes dos cogomelos e algún resto dos sombreiros rotos. Poñemos a lume medio e deixamos facer uns 20 minutos. Escoamos e reservamos.
- Picamos a ceboleta e poñemos a pochar cun par de culleradas de aceite e unha noz de manteiga.
- Engadimos o allo que saltearemos uns minutos e deseguido os cogomelos. Subimos o lume e cociñamos uns tres minutos, engadimos unha copa de coñac e flamexamos.
- Incorporamos o arroz e remexemos cunha culler de pau, para que se integren todos os ingredientes. Botamos o xamón e un par de garfelos do caldo reservado (que teremos quente).
- Imos remexendo e incorporando caldo (segundo o vaia precisando), até que o arroz estea no seu punto.
- Cando o arroz estea feito poñemos un par de noces de manteiga e remexemos para que se integre.
- Retiramos do lume e engadimos o queixo relado. Removemos, rectificamos de sal e pementa (se fixera falla) e directo a nosa mesa.
Ides a levar as vosas mesas un prato que vos vai a encher de sabores de outono.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito