Ir á receita en castelán
- Bacallau esmigallado e desalgado
- Pemento roxo
- Pemento verde
- Tomates
- Cebola
- Olivas negras
- Aceite de oliva virxe extra
- Vinagre de Jerez
- Sal
Despois de case que unha semana sen aparecer por o blogue, que non da cociña, volvo a aparecer.
Despois de todos os excesos que, con toda seguridade, tod@s tivemos, hoxe imos a facer unha ensalada da gastronomía catalana.
A esqueixada é unha ensalada onde o actor principal é o bacallau. Bacallau desalgado e en cru e que imos a combinar con unhas verduras frescas. Se a estes ingredientes lle engadíramos unhas legumes secas ou ovo cocido, estariamos a falar de "Empredat".
- Esmigallamos o bacallau cas mans.
- Cortamos os pementos na medida que máis nos guste.
- Retiramos as sementes do tomate e cortamos en anacos.
- Cortamos a cebola e plumas.
- Nun bol mesturamos todos os ingredientes, engadimos as olivas negras, salgamos (moi pouco) e aliñamos co aceite e o vinagre.
Xa vedes que esta rica ensalada vai a levarnos moi pouco tempo preparala. Eso si é bo preparala unha media hora antes, para que se integren ben todos os ingredientes.
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito