Ir á receita en castelán
Hoxe volvemos ó peixe, máis en concreto á robaliza, posiblemente xunto ca dourada, o peixe de mas rendemento. Imos a facer unha preparación sinxela e con un bo contraste de sabores.
- 1 robaliza grande ou 2 de ración
- 8 gambas
- 8 mexillóns
- 2 chalotas
- Follas de espinacas baby
- Aceite de oliva virxe
- Sal e pementa
Hoxe volvemos ó peixe, máis en concreto á robaliza, posiblemente xunto ca dourada, o peixe de mas rendemento. Imos a facer unha preparación sinxela e con un bo contraste de sabores.
Coma sempre digo, se é posible, mellor, mercamos robaliza salvaxe, o prato vai a gañar en textura e sabor.
- No momento de mercar a robaliza, pedimos que no la limpen de espiñas e lle retiren a cabeza (opcional).
- Picamos as chalotas e pochamos nunha tixola cun pouco de aceite.
- Pelamos as gambas e abrimos os mexillóns do xeito habitual. CONSELLO: ó ser poucos mexillóns, posiblemente compense mercalos en lata ó natural. Hai bo produto enlatado.
- Abrimos a robaliza coma un libro, salpimentamos e untamos con aceite.
- Poñemos unha base de follas de espinacas, sobre estas a chalota pochada, os mexillóns e as gambas. Podemos pechar cuns palillos ou con fío de cociña. Regamos cun chorro de aceite
- Levamos ó forno, prequecido a 185º, e deixamos facer uns 20 ou 25 minutos.
- Podedes facer a guarnición que queirades, pero para min, mentres se fai a robaliza, unhas patacas panadeira con cebola en plumas finas, feitas en aceite a lume brando.
Xa vedes, un fantástico prato de peixe que vai para a nosa mesa. Os nosos convidados han de agradecer que o peixe non leve espiñas.
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito