Ir á receita en castelán
- Pan chapata
- Fiambre de peituga de polo natural
- Pementos do piquillo
- Pesto
- Queixo (o que vos guste)
- Salchichón de pavo
- Pepinillos
- Tomates secos en aceite
- Brotes de ensalada
Hoxe non traemos ó blog un prato de cociñar no lume, hoxe traemos un saboroso bocata que faremos con un bo pan chapata.
Un bocata que nos vai a ir de marabilla para unha cena fría, para uns entrantes ou para un pic-nic nunha excursión.
As cantidades van a ir en función do voso gusto, pero xa veredes que mestura tan interesante de sabores.
- Abrimos o pan ó longo, retiramos a miga sobrante e untamos con manteiga. A manteiga vai a facer unha película entre o pan e o compango e evitará que se nos humedeza en exceso.
- Enchemos o noso bocata cunha base de brotes de ensalada, fiambre de polo, pesto untado, pementos (que abriremos con anterioridade), queixo, salchichón de pavo, tomates (escoados do aceite), pepinillos cortados en láminas e xa por riba de todo a tapa do pan.
- Envolvemos ben con film transparente, poñemos un peso por riba e levamos á neveira por lo menos unhas catro horas.
- No momento do uso, desenvolvemos e cortamos en trozos.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito