Ir á receita en castelán
- 4 lombos de salmón
- 4 cigalas
- 3 patacas medianas
- 50 grs de xamón ibérico
- 250 grs de champiñóns
- Aceite de oliva
- Sal e pementa
Pasados os festivos, vacacións, procesións e disfrutes varios, comenzamos a retomar a actividade normal.
Arrancamos cunha receita de peixe, un peixe graxo e rico en graxas omega 3, rico en vitaminas B e fonte de magnesio e iodo.
Consumo moderado para todos os que padecemos de ácido úrico.
- Preparamos os lombos de salmón, retirándolle a pel e as espiñas.
- Cortamos as patacas en rodelas finas, picamos o xamón e cortamos en anacos as setas
- Nunha tixola con aceite salteamos as setas co xamón e os cinco minutos engadimos as patacas. Imos rompendo as patacas segundo se vaian facendo. Salpimentamos.
- Poñemos os lombos de salmón e as cigalas, nunha fonte, que poida ir ó forno, untada en aceite.
- Cociñamos, no forno prequecido a 200º, durante 10 minutos regando cun fío de aceite. Se queremos que nos quede cunha textura pouco feita. En caso contrario damos cinco minutos máis.
- Montamos o noso prato, cunha base de patacas, xamón e setas, colocamos por riba o lombo de salmón e acompañamos ca cigala. Podemos regar cun pouco de aceite da cocción do salmón.
Xa vedes de que xeito tan sinxelo e cómodo imos a ter un bonito e saboroso prato que levar a nosa mesa.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito