Ir á receita en castelán
- 140 grs de arroz bomba
- 1 lata de zamburiñas en prebe de vieira Portomar
- 2 chalotas
- ½ vaso de viño branco
- Caldo de polo
- Manteiga
- Parmesano
- Pementón de la Vera
- Aceite
- Sal
Fai un par de semanas tiven a oportunidade de formar parte do xurado, para escoller as receitas que conformarán o calendario de Pereira Productos del Mar.
Pereira agasallounos con un conxunto de Conservas Portomar, empresa que acaban de adquirir fai pouco.
Pois ben esta é una sinxela receita de un risotto básico, que imos a enriquecer con unhas zamburiñas en prebe de vieira da marca Portomar.
- Picamos as chalotas e deixamos facer a lume brando ate que estean ben pochadas.
- Cando as chalotas estean no seu punto, engadimos o arroz e remexemos para que se empape do conxunto de as chalotas e o aceite.
- Regamos co medio vaso de viño e remexemos ate que se evapore o alcohol. Veremos que se nos vai quedando cremoso.
- A partir deste momento imos engadindo caldo de polo, os poucos, na medida que o vaia necesitando. Co primeiro cazo engadimos o pementón.
- No momento que o arroz estea no seu punto, engadimos unha noz de manteiga e xa fora do lume, o parmesano relado. Remexemos para que se incorpore no arroz.
- Vaciamos o contido da lata das zamburiñas nun recipiente que poida ir ó microondas. Dámoslle un pequeno golpe de calor no micro. É preferible ir despazo, xa que o exceso de calor pode cortarnos o prebe.
- Para o servizo poñemos unha pequena cantidade de risotto e por riba dúas ou tres zamburiñas. O prebe que leven vainos a chegar para que mollen o arroz.
Xa vedes de que maneira tan sinxela e facendo uso das nosas conservas, temos un prato de dez.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños: