Ir á receita en castelán
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito
Hoxe imos a preparar un rico aperitivo ou primeiro prato para as nosa comidas de festa.
As comidas en tempura gústanlle, practicamente, a todo o mundo, co cal o éxito está case que garantido.
Co
tema da tempura tedes dúas opcións: mercar un preparado dos que venden e
que se preparan deseguido, ou facela vos mesm@s segundo as instrucións.
- Gambóns
- Maionesa
- Pementón agridoce de la Vera
- 125 grs de fariña
- 5 grs de lévedo
- 150 ml de auga fría
- 1 clara de ovo
- Sal
- Aceite de oliva
- Mesturamos a maionesa co pementón e remexemos ben para unha boa integración.
- Pelamos os gambóns, reservando a última falange e a cola (cuestión estética). Sacamos a tripa que recorre todo o seu corpo.
- Poñemos auga o lume e retiramos cando ferva. Introducimos os gambóns na auga e retiramos, a un bol con auga fría, os 20 segundos para parar a cocción.
- Sacamos da auga e envolvemos nun pano ou papel absorbente para secalos. Ensartamos nun pauciño de presentación e reservamos.
- Preparamos a tempura. Poñemos
a fariña nun bol e engadimos o lévedo diluído en 50 ml de auga tibia.
Deseguida engadimos sal e o resto da auga. Imos mesturando pouco a pouco
ate que teña textura de crema. Regamos cunha cullerada de aceite de oliva por riba, tapamos cun pano e deixamos que duplique o seu volume (hora e media ou dúas).
Pasado o tempo, incorporamos a clara a punto de neve e mesturamos con movementos envolventes ca masa reservada. - Pasamos os gambóns pola tempura e fritimos en aceite quente ata que collan unha bonita cor dourada.
Servimos os gambóns acompañados pola maionesa de pementón. Facede bastantes, xa que van a voar da mesa.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.esNo Facebock: http://www.facebook.com/boproveito