Ir á receita en castelán
Cando falamos de torradas, sempre se nos ven á cabeza esa rica sobremesa que facemos con pan.
Pero neste caso vai a ser salgada e con bacallau.
- 400 grs de bacallau desalgado
- 200 grs de tomate fritido
- 100 grs de pan
- 100 ml de leite
- 1 cebola
- 1/2 pemento verde
- 3 dentes de allo
- 1 culler de carne de pemento choriceiro
- 3 ovos
- Pementón agridoce de la Vera
- Aceite, sal e pementa
Rebuscando en ficheiros antigos, encontrei esta receita publicada nunha revista especializada que hoxe xa non se edita.
- Desfacemos o bacallau cas mans e usamos uns 250 grs na preparación. Os outros 150º os levamos a un bol con pementón e aceite de oliva virxe, removemos e reservamos.
- Cortamos o pan e o deixamos a remollo na leite.
- Picamos a cebola, os dentes de allo e o pemento verde. Refogamos nun pouco de aceite, a lume brando, durante 15 minutos.
- Incorporamos o tomate fritido, a culler de carne de pemento choriceiro e os 250 grs de bacallau desmiuzado; cocer durante 10 minutos mais. Sazonar si fose necesario.
- Engadimos á preparación anterior os ovos batidos e o pan ben escoado da leite. Vertelo nunha bandexa rectangular enfariñada ou cuberta de papel de cociña que nos fará fácil sacar a preparación da bandexa (debe quedar unha capa non moi grosa)
- Prequecemos o forno a 185º e deixamos facer entre 20/25 minutos aproximadamente. Comprobamos pinchando si está callado por dentro.
- Deixamos que arrefríe, desmoldamos e cortamos en cadrados.
- Para a presentación poñemos un pouco de bacallau en aceite e pementón, por riba de cada porción.
Para os amantes do bacallau, unha rica maneira de preparalo.
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.esNo Facebock: http://www.facebook.com/boproveito