Ir á receita en castelán
- Champiñóns
- Cebola
- Allo
- Pemento vermello
- Cenoria
- Xamón
- Xemas de espárrago verde
- Queixo tetilla Arzúa (ou outro)
- Sal e aceite
O champiñón é un cogomelo que sole gustar a case todo o mundo. Incluso aqueles que non comen cogomelos. Non esquezades o importante que é unha boa limpeza dos cogomelos, antes da súa preparación.
Con respecto ó queixo, usei un queixo de pasta branda para que se me quedase coma unha crema. Pero, evidentemente, podedes usar o que máis vos guste.
- Limpamos os champiñóns cun pano húmido e separamos o pe do sombreiro. Reservamos por separado.
- Picamos fina a cebola, o allo, o pemento e a cenoria. Poñemos a sofritir a lume brando. Salgamos e deixamos facer.
- Picamos o xamón e os pes dos champiñóns. Reservamos.
- Mentres se fan as verduras, escaldamos uns minutos as xemas dos espárragos. Pasamos a auga fría para deter a cocción e reservamos.
- Cando vemos que as verduras están brandas, engadimos o xamón e os pes reservados. Deixamos facer todo o conxunto. Salpimentamos.
- Prequecemos o forno a 200º e untamos unha bandexa de forno con unhas gotas de aceite.
- Reenchemos as cabezas dos champiñóns ca mestura preparada, poñemos unha punta de espárrago e un anaco de queixo.
- Pasamos os sombreiros á bandexa e levamos ó forno uns 15 minutos.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito