Ir al contenido principal

Ensalada de bacallau e mexillóns

Ir á receita en castelán

Que vos parece se preparamos unha rica ensalada, xa que parece que ven o bo tempo.
  • Bacallau desalgado
  • Mexillóns cocidos
  • Ceboleta
  • Tomates kumato
  • Olivas negras
  • Ceboliño
  • Vinagre
  • Aceite de oliva virxe
  • Sal

O outro día preparamos un saboroso arroz de bacallau e mexillóns.
Pois ben, con parte do que me sobrou, preparamos unha rica ensalada que xa empezan a apetecer.
  1. Cocemos os mexillóns do xeito tradicional, separamos a carne das cunchas e reservamos.
  2. Desmiuzamos, cas mans, o bacallau. Reservamos. Facelo cas mans da un pouco mais de traballo, pero o resultado final é moito mellor.
  3. Pelamos os tomates e cortamos en rodelas. Reservamos.
  4. Cortamos fina a ceboleta, as olivas pola metade e picamos o ceboliño (pode ser cambiado por pirixel).
  5. Nun bol preparamos o aliño da ensalada. Eu normalmente mesturo nunha proporción de 3/1 de aceite e vinagre. Batemos ben para emulsionar.
  6. Mesturamos o bacallau, os mexillóns, a ceboleta, as olivas e o ceboliño. Aliñamos e remexemos ben.
  7. No prato de servizo poñemos unha capa de rodelas de tomate e salgamos. Repartimos por riba a mextura e salgamos con sal maldon.
Xa vedes que de forma moi sinxela, xa temos unha rica ensalada para levar a nosa mesa.

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es