Ir al contenido principal

Ensalada de sandía, queixo de cabra, crocante de xamón e xerminados

Ir á receita en castelán
Probamos de novo o vinagre Albarro, de Vinagres do Ribeiro, nesta ocasión ca súa versión XPII.
  • Sandía
  • Queixo de cabra (rulo)
  • Xamón
  • Xerminados
  • Aceite de oliva virxe
  • Vinagre Albarro XPII
Nesta ocasión estamos ante un vinagre mais aromático e con maior forza, a súa cor xa o fai adiviñar.
Cando digo maior forza, non quero dicir que nos vai a ocultar os outros ingredientes, quero dicir que ten a virtude de deixarnos compartir unha froita fresca e como contrapunto dous ingredientes (queixo cabra e xamón) de intensidade, dándolle a cada un un excelente toque aromático.
Gran traballo o que fai Xoan Pablo Lorenzo, elaborando artesanalmente un produto gourmet e de gran calidade.
  1. Preparamos unhas láminas de sandía como de medio cm de grosor.
  2. Poñemos o xamón, entre dous papeis de cociña, no microondas. Imos dando golpes de 30 segundos ate ver esa cor tostada. Deixamos arrefriar para que colla consistencia.
  3. Desfacemos o queixo en anacos pequenos, sobre a lámina de sandía e arredor dela.
  4. Facemos o mesmo co xamón crocante.
  5. Cubrimos cuns xerminados.
  6. Mesturamos o aceite e o vinagre (nunha proporción de tres a un) e batemos para emulsionar. Regamos ca mestura e levamos a nosa mesa.
Xa vemos que con uns ingredientes de fácil acceso e un vinagre de calidade, fan que a nosa ensalada se convirta nun prato estrela.

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es